REJTETT ÜZENETEK

Budapest, az ötvenes évek derekán.

A Csillag presszó, ahol a háború előtt vidám élet folyt, a szocializmus alatt is tovább működik, csak kicsit másképp. A valamikor jókedélyű, bohém zongorista fásultan, apatikusan ül vissza hangszere mögé, és kíséri végig az egykori társaság jellembeli változásait. Házasságok, barátságok, munkahelyi kapcsolatok mennek tönkre, családon belüli ellentétek törnek felszínre. Ki-ki rejtett üzeneteket küld, feljelent, vagy épp leszánt forradalmár lesz. Van, aki másokat ment, van, aki megadja magát a rendszernek, van aki menekül, van akit lecsuknak, vagy eltűnik.

A jellemeken keresztül látjuk, hogy a bölcsesség és a humor, a józan megítélés és jellemünk megtartása által a reménytelenségből is lehet kiút. 

Az előadás mozaikdarabkáit a kor divatos slágerei választják el, vagy kötik össze. Sajátos hangszerelésük a szívekig ér, melyet a zenei rendező, „Decrescendo” jegyez.

Szereplők:

A Nő – Paor Lilla

A Férfi Bardóczy Attila

A Zongorista – – R. Kárpáti Péter

Kellős Éva ötlete alapján írta és színpadra alkalmazta: Vajda Anikó

Rendezte: Pálos Zsuzsa

Hangszerelte és zenei rendező: Decrescendo

Színpadkép: dr. Gyarmati – Paor Zoltán

Jelmez: Halasi Zsuzsa

Rendezőasszisztens: Sánta Ildikó

Producer: Paor Lilla

A „Rejtett üzenet” ősbemutatójára 2017. március végén került sor az Erzsébetligeti színházban. A két előadáson több mint 900 néző vett részt, a darabot mind az idősebb, mind a fiatal, gimnazista korosztály kedvezően fogadta.

Nézői visszajelzéseink arra buzdítanak bennünket, hogy minél több emberhez eljuthasson előadásunk.

A darabot eleve kisebb befogadó színházakba, művelődési házakba, civil, közösségi színterekre terveztük, elsődleges cél a társadalom minél szélesebb rétegeinek elérése. 

A produkcióhoz kapcsolódó fotók a galériában találhatóak:

Rejtett üzenetek galéria fotók