Paor Lilla

Paor Lilla előadóművész, műsorvezető, főszerkesztő

Szerepek:
Boccaccio 
Me and my girl  
A császár messze van  
Edith és Marlene;  Edith
Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról; —Beverly
Rejtett üzenetek  ̶ A Nő
Minden határon túl   ̶  Vasáros Vilma

Filmek:
Miért Éppen Magyarország? Duna Tv
Idegenlégiósok;  Sport Tv
Budapest By Night Mozifilm; 1988
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre; mozifilm 2020

Televízió:
Lillásreggeli ̶ szerkesztő, műsorvezető
Foci és Sport ̶ szerkesztő műsorvezető
Összhang-szerkesztő, műsorvezető
Csak temészetesen: DIGI TV; ATV; szerkesztő műsorvezető 1994-2000
Karosszék: ATV, DIGI TV; 1998
Kalendárium: Duna TV, műsorvezető, 2005

Elismerések, kitüntetések:
2008: Corvini Domini Díj
2010.  Nagy Miklós vándordíj  
2010.  Jimmy díj
2011.  A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje  
2013.  Budapest Főváros XVI. Kerületéért Érdemérem
2019.  A Magyar Kultúra Lovagja
2019.  A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje
2020.  Paramount Díj

Tagságok:
Magyar Sportújságírók Egyesülete
Corvini Domini Értékteremtők és Értékmentők Egyesület
Pro Karmine Alapítvány

Az I. István Gimnáziumban érettségiztem, ahol aktívan részt vettem a kulturális és zenei életben: a gimnázium Szimfonikus Zenekarában nagybőgőztem, és szólóénekesként a zenekar kíséretében léptem színpadra. Az érettségi évében felvettek a Zeneakadémia előképzőjébe, és mellette elkezdtem képesítés nélkül tanítani, ahol a tanítás és a gyermekszeretet megváltoztatta eredeti elképzeléseimet, ezért elvégeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolát pedagógia-testnevelés szakon, majd az ELTE TTK Tanárképzőjén a földrajz szakot. 
1985-ben hivatásos filharmóniai és ORI előadóművészi működési engedélyt is szereztem, mint sanzonénekes. A főiskola elvégzése, illetve a GYES után a XVII. kerületben új iskola épült, ide hívott meg az igazgató, hogy az iskola alapításában, hagyományainak és életének kiépítésében vegyek részt. A Zrínyi Miklós Általános Iskolában földrajzot és testnevelést tanítottam, majd egy pár külföldön eltöltött szabadfoglalkozású előadóművészi év után ugyanebbe az iskolába hívtak vissza igazgatóhelyettesnek, ahol öt évig vezettem az alsó tagozatot. 
1987-1992 között számos revü vezető énekese voltam. Erről készített filmet Réz András (Budapest by night) 1988-ban, s ennek kapcsán kerültem a TERTV-be is, ahol televíziós szakmai múltam elkezdődött. Mára a kis helyi TV, ahova riportalanyként léptem be, országos televízióvá nőtte ki magát. A „hatoscsatorna” 2003 óta a többségi tulajdonomban levő és általam ügyvezetett LP Média Kft. üzemeltetésében áll. Bár rengeteg tapasztalatra tettem szert mind a közszolgálati, mind a kereskedelmi televíziók produkcióiban, —részt vettem az első kereskedelmi TV (Mertopol TV) alapításában—, s az említett médiumok az elmúlt évek alatt számos állás és produkciós lehetőséget biztosítottak számomra, az önálló csatorna létrehozása, üzemeltetése, az oktatás nevelés, az egy életen át tartó tanulás, a hasznos információk átadása itt valósulhatott meg. Közel negyven saját gyártású, valamint a külső beszállítóink által előállított műsoraink nézőink kikapcsolódását, informálódását, ismeretanyagának, tudásnak bővítését szolgálják mind a mai napig.
Mindemellett folytattam a kulturális és közéleti tevékenységemet is, 1988-2008. között számos hazai és külföldi fellépésem, színházi és előadóművészi turném volt, többek közt Hollandiában, Norvégiában, Ausztriában és Olaszországban. Több száz azoknak a kiállításoknak, könyvbemutatóknak, rendezvényeknek, gáláknak a száma, amelyeknek műsorvezetője, háziasszonya, vagy éppen énekesként előadóművésze voltam.
1989-1991 között a József Attila Színházban láthattak a nézők kisebb szerepekben, a Boccaccio; Me and my girl; A császár messze van, majd főszerepben 2003-2004-ben a Ruttkai Éva Színházban az Edith és Marlene, illetve a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabokban.
2019-ben a Rejtett üzenetek; 2021-ben pedig a Minden határon túl c. zenés darabok női főszerepét kaptam meg. 
Egy könyvem jelent meg: Nem állunk meg félúton címmel. Mélyinterjúkötet, 14 kiemelkedő személyiséggel, akik elveik, hitük miatt kerültek kényszerpályára, vagy lettek egy-egy rendszer áldozatai.
Producerként 2005 óra végzem munkámat, számos produkció, film, színház, rendezvény létrejöttét tettem lehetővé.